Cele mai populare mituri despre centura de siguranță…

Atenționare: Articolul de față conține imagini care te pot afecta emoțional.

Pentru a avea o poziție echilibrată, la finalul articolului vei găsi un clip extraordinar de frumos și pozitiv legat de centura de siguranță.

  • Mitul numărul 1 – Nu am nevoie de centura de siguranță în spate

Am observat foarte multe persoane care își pun centura de siguranță aflându-se în față, însă ignoră ce se întâmplă pe bancheta din spate. Probabil își pun centura pentru un eventual control ca și cum e mai important să nu primească amendă versus posibila rănire gravă în caz de accident.

  • Mitul numărul 2 – Șoferii de camion sunt răniți mai grav dacă poartă centura de siguranță

Pe bune? În imaginile de mai jos se poate observa dinamica unui accident petrecut recent în care este implicat un camion și șoferul pur și simplu zboară pe geam.

  • Mitul numărul 3 – La BEMVEU nu am nevoie de centură sau „Am cel puțin 3 metode pentru a fenta alerta sonoră pentru necuplarea centurii”

Am observat mulți șoferi (chiar enorm de mulți în anul de grație 2018) care se cred cumva invincibili și pentru care centura este o barieră în calea lor spre fericirea supremă. Aici apar în schemă vânzătorii de moarte (licență poetică – autor necunoscut), adică baieții de la semafoare care vând bride pentru a fenta senzorul pentru necuplarea centurii. Soluția mai pe după ureche implică cuplarea centurii prin spate sau pentru pasionații de hacking dezactivarea acesteia în diversele puncte ale sistemului.

  • Mitul numărul 4 – Pentru 5 kilometri nu-mi mai pun centura de siguranță

Fix așa a gandit și doamna din clipul de mai jos!

Campania de mai jos mi-a ramas întipărită în minte prin faptul că are un mesaj simplu și puternic legat de purtarea centurii de siguranță și motivul pentru care ai face-o.
Dacă nu ai inchis încă articolul te-aș întreba cum adresezi purtarea centurii sau siguranța rutieră în compania ta?
În cazul în care ai nevoie de ajutor pentru a defini un program de siguranță rutieră trimite-mi un email la sorin(@)isafety.ro.

Drumuri bune și sigure!

Distribuie

Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Abonează-Te La Newsletterul Isafety.Ro
Pentru A Nu Rata Niciun Articol

Descoperă mai multe Articole