Cel mai bun compliment în calitate de auditor

Recent am interacționat cu un producător de materiale de construcții prin auditarea safety a fabricilor sale.

Una dintre experiențele care m-au impresionat, practic m-au copleșit, a fost momentul în care la sedința de închidere am primit un mesaj care m-a mișcat.

Îmi place ca în activitatea pe care o desfășor să mă concentrez pe aspectele pozitive, să construiesc, să observ ce este deja bun în activitatea pe care o auditez. Totuși, un om de safety are și un defect profesional care face parte din fișa postului, defect pe care îl am și eu. Anticipez scenariile cele mai rele care pot avea loc și uneori exagerez fiindcă există o șansă ca o apărătoare lipsă, o activitate la înălțime fără protecție, o intervenție fără a aplica o metodă de izolare a energiilor periculoase, poate duce la o tragedie.

În urma celor două zile de audit am observat lucruri bune, însă multe lucruri de îmbunătățit.

Vestea bună este că oamenii din operațiuni înțeleseseră că este nevoie să schimbe ceva din ce făceau și la ședința de închidere ne-am concentrat pe ce se poate construi. Așadar, nu au fost cele mai ușoare momente pentru ei, un consultant extern a venit să le arate ce nu făceau bine. Însă oamenii au fost deschiși să își îmbunătățească activitatea, au ales să nu se plafoneze, au ales dezvoltarea versus cinism.

După ce am terminat ședința și le-am mulțumit pentru găzduire unul dintre șefii de secție, un domn în vârstă de 69 de ani, probabil omul cu cea mai mare experiență din fabrică mi-a dat un feedback si acele cuvinte încă au un ecou înăuntrul meu: „Sunteți primul auditor care vine și știe activitatea. Este frustrant când vine cineva din afară și se uită peste hârtii fără să aibă habar de provocările pe care le avem zi de în procesul de producție”.

Am analizat întreaga interacțiune și am realizat din discuțiile cu acest domn că aveam o credință comună în legătură cu grija față de oameni și omul era elementul esențial pentru el.

Nu le spusesem lucruri plăcute, nu le spusesem că sunt perfecți. Dimpotrivă, venisem cu o oglindă și cu soluții la probleme pe care le întâmpinaseră.

A fost unul dintre acele momente când oferi suport real oamenilor din productțe și munca ta este apreciată la o valoare justă. Am înțeles că eram pe calea cea bună.

Daca ai nevoie de o evaluare a activității tale lasă-mi un comentariu sau trimite-mi un email la sorin@isafety.ro.

Distribuie

Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Abonează-Te La Newsletterul Isafety.Ro
Pentru A Nu Rata Niciun Articol

Descoperă mai multe Articole