
„Ne-a luat prin surprindere iarna” nu este specific doar autorităților publice, uneori ne ia prin surprindere și pe noi ca indivizi și ne aglomerăm prin vulcanizări sau iarna ia prin surprindere companiile.
Urmează 3 luni de iarnă și anul acesta am fost norocoși cu o toamnă foarte calduroasă, însă iată că avem și o iarnă timpurie.
Ce înseamnă o astfel de surpriză la locul de muncă? Înseamnă căi de acces, trepte sau chiar zone de lucru acoperite cu zăpadă sau gheață. Nici parcarea nu este de neglijat.
Pe cale de consecință, crește riscul lucrătorilor de a aluneca și a cădea de la același nivel rezultând rănirea acestora (luxații, fracturi ale membrelor inferioare/superioare și poate chiar mai grav).
Pentru a evita surprizele neplăcute în următoarele luni ar fi ideal sa adopți următoarele măsuri:
- să ai un program de curățare permanentă a căilor de acces, a traseelor pietonale, etc.

- să ai la dispoziție materiale antiderapante (nisip, sare, clorură de calciu).

- să ai/închiriezi utilaje cu care se îndepartează zăpada.

- să verifici dacă există țurțuri și să îi îndepărtezi sau să verifici dacă instalația de degivrare din jgheaburi funcționează.
Dacă personalul se deplasează în exterior și există porțiuni cu gheață există o soluție ce presupune creșterea aderenței bocancilor prin atașarea de crampoane sau bocanci cu crampoane.

Dacă lucrezi într-o clădire de birouri îți recomand să îl tragi de mânecă pe administratorul clădirii în cazul în care nu a curățat suficient. Evenimente neplăcute pot avea loc și dacă lucrezi la birou.
O zi bună în siguranță.