Accidente de muncă petrecute în România – luna ianuarie 2019

O dată cu iarna s-a redus activitatea și implicit se poate observa o reducere a accidentelor de muncă. Cele mai semnificative accidente de muncă din luna ianuarie au implicat lucrul la înălțime și utilaje din industria prelucrării lemnului. Dacă nu ai stabilit încă obiectivele în domeniul siguranței în muncă pentru 2019 îți recomand să te uiți peste articolul scris la începutul anului în cazul în care cauți inspirație. Dacă vrei să nu ratezi articolele te invit să te înscrii la newsletterul isafety.ro.

Disclaimer: Așa cum am mai spus, am început în iulie 2018 un demers de a face în fiecare lună o selecție a accidentelor de muncă care au loc în România (evenimentele care apar în presă). Este un semnal de alarmă că evenimente tragice se întâmplă! Altfel, retorica oficială ne arată statistici bune (despre asta într-un articol viitor).

Înșiruirea acestor evenimente tragice reprezintă „DE CE-ul” pentru care le spunem oamenilor să respecte regulile. Ne dorim ca oamenii care lucrează cu noi să ajungă acasă teferi. Este un prim pas, nu înseamnă că acest material va rezolva toate aspectele legate de siguranța în muncă și sunt de acord cu ideea că este nevoie de o educare a forței de muncă, a angajatorilor și chiar a comunității de specialiști SSM.

Scopul nu este de a da vina pe cineva, companie, salariat, etc, ci de a conștientiza că siguranța angajaților este importantă și să încercăm să luăm fiecare lecțiile aferente pentru a preveni întâmplarea unor evenimente similare așa cum am menționat și într-un articol precedent. De aceea, voi menționa doar o scurtă descriere conform informațiilor publice pe care le avem (vezi linkuri pentru mai multe detalii).

Având în vedere că vorbim de informații apărute în presă, practic sunt mult prea puține date pentru o analiză completă și corectă a fiecărui eveniment. Mai mult decât atât, nu facem cercetarea evenimentelor aici.

Alba – un lucrător de 53 de ani a decedat și un lucrător de 28 de ani grav rănit în urma arderii cu acid sulfuric.

Alba – un lucrător de 35 de ani rănit grav în urma căderii de la o înălțime de 10 m. Acesta lucra la reabilitarea unei clădiri.

Prahova – un lucrător de 59 de ani a decedat în urma căderii de la înălțime. Acesta efectua lucrări de sudură la o hală în construcție.

Iași – un lucrător de 57 de ani internat în spital cu politraumatisme după ce a căzut de la o înălțime de 10 m în timp ce lucra la un bloc aflat în construcție.

Satu Mare – un lucrător de 54 de ani a decedat în urma electrocutării în timp ce efectua lucrări de întreținere într-o stație de transformare.

Suceava – un lucrător de 54 de ani rănit grav în timp ce lucra la o freză verticală (prelucrarea lemnului).

Botoșani – o lucrătoare de 40 de ani rănită grav în timp ce lucra la un circular.

Suceava – un lucrător de 34 de ani rănit grav în timp ce lucra la un circular.

Botoșani – un lucrător de 50 de ani a decedat în urma prăbușirii malurilor. Acesta executa lucrări de construcție a unei fântâni.

Distribuie

Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Abonează-Te La Newsletterul Isafety.Ro
Pentru A Nu Rata Niciun Articol

Descoperă mai multe Articole